Σύλληψη 16 ατόμων στην Τουρκία για σχέσεις με το ISIS

Η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση 16 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη στην πόλη Μπίνγκολ, οι συλλήψεις έγιναν αφού διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ξύλα και πέτρες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να κλείσουν θρησκευτικό βιβλιοπωλείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η αστυνομία προσπάθησε να κλείσει το κατάστημα αυτό, καθώς στηρίζει τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και μία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου του 2017, στην οποία 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι φερόμενοι δράστες κατηγορούνται για επίθεση κατά αξιωματικού των δυνάμεων επιβολής νόμου, για εκούσια πρόκληση σωματικής βλάβης και για καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η Τουρκία έχει ερευνήσει και έχει δικάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατηγορούνται για σχέσεις με μαχητές του ISIS, σε μια δραστική λήψη μέτρων που -σύμφωνα με ομάδες υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων- χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την καταστολή των διαφωνιών. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της είναι απαραίτητες δεδομένης της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί